Twirlteams

De laatste jaren is het ledenaantal van onze twirlvereniging sterkt toegenomen. Op dit moment zijn er binnen onze vereniging 7 twirlteams. Dat zijn:

Het miniteam                                   Meiden vanaf 3 jaar
Twirlteam E                                      Meiden van ca. 8 – 12 jaar
Large team C                                    Meiden van ca. 8 – 14 jaar
Twirlgirls                                           (junior) Selectieteam
Large team B                                    Meiden van ca. 12 – 16 jaar
Small team dance A                        Meiden vanaf ca. 14 jaar
Twirlteam D                                     (senior) Selectieteam

Het miniteam
Eind 2011 is het leerlingenteam opgericht. Inmiddels heet dit team het miniteam. Alle nieuwe leden van Accelerando starten in deze groep. Hier leren de kinderen op een speelse manier de basis van het twirlen. Denk hierbij aan twirls, danspasjes en ballet. De instructie probeert ieder kind zoveel mogelijk op zijn eigen niveau les te geven.

Twirlteam E Juvenile
In november 2009 is dit team opgericht als een large team. Maar door het schuiven in teams, wegens leeftijd en niveau, is besloten om hier een twirlteam van te maken. Met dit team is het afgelopen seizoen hard getraind om de routine tip top in orde te krijgen.

Large team C Preteen beginner
Het large team C is een vrolijke groep meiden die volledig gaan voor de uitvoering van hun routine. Met veel plezier wordt er dan ook vele uren getraind. Daarnaast boekt dit team al vele jaren goede resultaten. In het twirlseizoen van 2016/2017 werden zij geheel onverwachts Nederlands kampioen in de categorie Preteen Beginner. In het twirlseizoen van 2018/2019 laat de groep een show zien op muziek van de film ‘Trolls’

Twirlgirls Junior beginner
Dit twirlteam is sinds 2011 aanwezig binnen onze vereniging. Meiden uit het large team C met een hoger niveau kunnen hiervoor worden geselecteerd. De groep is inmiddels een aantal keer van samenstelling gewisseld, maar het niveau blijft aanwezig. In het twirlseizoen van 2016-2017 behaalden zij een derde plaats op de Nederlandse kampioenschappen.

Small team dance A Senior intermediate
Het A team van Accelerando bestaat uit de oudste leden van de vereniging. Op dit moment bestaat de groep uit 8 meiden, die samen een small team dance vormen. Het team heeft zich al diverse keren weten te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen en hebben hier mooie resultaten behaald.

Twirlteam D Senior intermediate
In 2009 werd het twirlteam D opgericht om de meiden uit het A team meer uitdaging te bieden. Dit team bestaat momenteel uit 7 meiden. Het D team draait mee op het hoogste niveau binnen de twirlsport. Dit team blijft uitgedaagd worden om zo de meiden gemotiveerd te houden, maar ook het niveau binnen het team te blijven verhogen.