Nieuws

WK twirlen 2020

In het paasweekend van 2020 staan er verschillende meiden op het WK twirlen in Eindhoven. Amber van Ooijen, Romy Kruyt en Bonita de Ruiter hebben zich geplaatst met het nationale pomponteam. Anouk van der Waal neemt deel in het nationale parade corps. Esmee de Borst en Tessa Veenstra zijn beide reserve met een solistisch onderdeel. De komende tijd zullen de meiden veel moeten trainen bij de bond, maar dan staan zij allemaal te stralen tussen de Nederlandse toppers op het Wereldkampioenschap!

Sporthuldiging Zwijndrecht

Op vrijdagavond 24 januari werden de sporters van Gemeente Zwijndrecht gehuldigd. Vanuit Accelerando waren er drie genomineerden, namelijk het Twirlteam E en Twirlteam D in de categorie sportteam. Ook Bonita de Ruiter en Romy Kruyt waren genomineerd in de categorie sportvrouw van het jaar.

EK twirlen voor Kelly Franken

In het paasweekend van 2019 heeft Kelly Franken met haar 2-baton mee mogen draaien op het EK Twirlen in Italië. Daar zette zij op zaterdagochtend een top routine neer! Helaas is zij niet door naar de finale, maar desondanks kan Kelly terugkijken op een geweldig weekend.

Wedstrijd Schiedam

Accelerando heeft weer een gezellige wedstrijddag achter de rug in Schiedam. De eerste wedstrijd voor de teams, maar ook die voor vele solisten met nieuwe routines. Twee promoties werden deze dag behaald door Anouk van der Waal. Eén voor haar dance twirl en één voor haar 2-baton. Nu gaan de trainsters en Kelly zich opmaken voor de Europese Kampioenschappen.

Resultaten 2018/2019

Wat zijn wij trots op al onze leden! Vele persoonlijke doelen en promoties zijn er behaald.En maar liefst 50 onderdelen hebben zich weten te plaatsen voor de voorrondes, of zijn direct geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen.! Ook hebben wij 7 onderdelen die gaan strijden in de kampioenklasse. De solisten en teams die in deze klasse uitkomen strijden om een plek in de Nederlandse equipe voor het EK dat volgend jaar gehouden word in Italië.

In de kampioenklasse komen uit:
Kelly Franken: 1-Baton, 2-Baton en Dance.
Anouk van der Waal: 1-baton.
Roxanne Seelbach & Sophie de Jong: Duo Twirling.
A-team: Small team Dance.
D-team: Small team Twirling.

De voorrondes worden gehouden in Hoofddorp op 24+25 november.

NK Runner-Up: 15+16 december Almere
NK Kampioenklasse: 12+13 januari 2019 Almere.

Iedereen gefeliciteerd en veel succes met de laatste voorbereidingen.

Wedstrijd Naaldwijk

Zondag 3 juni had Accelerando een wedstrijd in Naaldwijk. Tijdens deze wedstrijd hebben de vijf dames van de foto een schitterende prestatie behaald. Alle vijf zijn zij gepromoveerd. Nienke van Cuijlenburg en Danique Kooiman behaalden beide een promotie naar de beginner. Nathalie Kreukniet en Tessa Veenstra behaalden allebei een promotie naar de intermediate. Tot slot behaalde ook Manon Pap een promotie naar intermediate. De meiden van de vereniging gaan zich nu voorbereiden op de laatste wedstrijd van het voorseizoen. Deze wordt door de eigen vereniging georganiseerd in de Develhal te Zwijndrecht.

Afbeelding bij nieuwsitem 'Maar liefst 5 promoties voor Twirlteam Accelerando'

WK Twirlen 2018

Het afgelopen seizoen hebben opnieuw leden van Accelerando zich weten te plaatsen voor het WK Twirlen. Dit jaar zijn Tessa Veenstra en Nathalie Kreukniet de gelukkigen. Vele weekenden hebben zij al hard getraind op bondstrainingen en verplichte wedstrijden. En aanstaande dinsdag is het zover! Dan vertrekken zij met de coaches Annemarie en Cobi naar Lillehamer in Noorwegen. Tessa zal daar deelnemen aan het onderdeel Super X-strut en Nathalie zal reserve staan op het onderdeel 1-baton. Beide meiden zijn in het nieuws gestoken en klaar om te stralen in Noorwegen!

Sportteam van het jaar 2017

Gemeente Zwijndrecht houdt jaarlijks een verkiezing voor de sporttalenten in de gemeente. Vijf meiden van Accelerando werden genomineerd voor de categorie senioren sportteam van het jaar. Dit omdat zij in 2017 deelnamen aan het WK met het pomteam van Vitality.  Tijdens deze avond werden de meiden uitgeroepen tot winnaars van de categorie!

Nederlandse Kampioenschappen 2017

Afgelopen december en januari werden de Nederlandse Kampioenschappen twirlen gehouden in Almere. Accelerando behaalde tijdens dit NK mooie resultaten en tevens zelfs een WK ticket voor Tessa Veenstra en Nathalie Kreukniet.

1-Baton
3e plaats – Preteen beginner – Anouk van der Waal

2-Baton
3e plaats – Preteen beginner – Anouk van der Waal
3e plaats – Junior intermediate – Amber van Ooijen

X-Strut
1e plaats – Juvenille kampioensklasse –  Tessa Veenstra

Duo dance twirl
2e plaats – Preteen beginner – Anouk van der Waal + Senna Baan

Huldiging EK 7/11/2017

Zoals eerder op deze nieuwspagina vermeld, deden een vijftal leden van Accelerando mee aan het EK twirlen in teamverband. Deze meiden mochten zich woensdag 7 november melden op het gemeentehuis in Zwijndrecht bij de wethouder van sport. Hier ontvingen zij een felicitatie voor de bijzondere prestatie die werd geleverd; Europees Kampioen!

Wedstrijd Zuidland 15/10/2017

Op zondag 15 oktober namen de leden van Accelerando deel aan een twirlwedstrijd in Zuidland. Ook deze wedstrijd zijn mooie resultaten behaald. Ditmaal vijf promoties en verschillende mooie persoonlijke punten. De eerste promotie werd behaald door  Nienke van Cuijlenburg. Zij promoveerde met het onderdeel I baton naar de beginners klasse.  Ook Senna Baan behaalde bij het onderdeel I baton een promotie naar de intermediate. Esmee Veenstra promoveerde met het onder II baton naar de beginners klasse. Roxanne Seelbach haalde een promotie bij het onderdeel dance twirl van de novice naar de beginners klasse. Jenna Lioni ging deze wedstrijd voor het eerst op met haar I baton en werd direct in de beginners klasse geplaatst. Ook dit is een hele prestatie! De meiden bereiden zich nu voor op de eigen wedstrijd die wordt georganiseerd op zaterdag 28 oktober in de Develhal te Zwijndrecht.

foto van Twirlteam Accelerando Zwijndrecht.

Goed begin van het naseizoen 1/10/2017

Voor twirlteam Accelerando is het naseizoen goed van start gegaan. Zij namen deel aan een twirlwedstrijd in Maarsen en behaalde maar liefst 4 promoties. Er was een dubbele promotie voor Senna Baan, zij is met haar onderdelen I – en II baton gepromoveerd naar de intermediate. Anouk van der Waal promoveerde eveneens met het onderdeel II baton naar de Intermediate klasse. Het Ensemble met daarin Romy Kruyt, Larissa Leensvaar en Bonita de Ruiter promoveerde naar de klasse Senior Intermediate.

Ook waren er 3 nieuwe onderdelen die voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd. Als je een nieuw onderdeel start kom je altijd de eerste keer uit in de introductie klasse. Aan de hand van je optreden wordt je in een klasse geplaatst. Het bijzondere was dat er twee onderdelen zulke hoge punten scoorde dat zij gelijk naar de intermediate klasse promoveerde. Dit waren het duo Larissa Leensvaar en Amber van Ooijen met het onderdeel duo twirl en Tessa Veenstra behaalde hoge punten met haar Dance. Omdat er geen intermediate klasse is in de leeftijdsklasse juvenile blijft zij echter in de beginnersklasse.

De wedstrijd in Maarssen ging niet alleen met de promoties voorspoedig, ook werden er vele plaatsingen binnengehaald voor de Nederlandse Kampioenschappen. Deze worden later in het jaar gehouden in Almere.

Afbeelding bij nieuwsitem 'Vier promoties voor Twirlteam Accelerando'

Demonstratie rommelstad 14/7/2017

Maandag 10 t/m zaterdag 15 juli werd voor de jeugd in Zwijndrecht rommelstad georganiseerd. Op het terrein van voetbalvereniging Pelikaan konden kinderen tussen de 4 en 12 jaar zich uitleven met het bouwen van marktkramen. Een aantal meiden van Accelerando bouwden een heuse Accelerando-kraam. Tevens mocht Twirlteam Accelerando ook een demonstratie verzorgen op vrijdagmiddag 14 juli. Verschillende meiden hebben hun shows laten zien.

  

Schoonmaakavond 10/7/2017

Maandagavond 10 juli heeft een groep ouders en leden zich ingezet om ons eigen clubgebouw weer helemaal schoon te maken. Van de keuken, tot de ramen, maar zeker ook de vloer en alle bekers. Geen enkel stukje werd gemist. Na de vakantie kunnen onze leden weer aan de slag in een schoon gebouw, waar ook de fotomuur een kleine update heeft gehad!

Kidsdag Twirl Academy 8/7/2017

Zaterdag 8 juli 2017 werd door de NBTA een kidstwirldag georganiseerd. Dit voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ook een aantal leden van Twirlteam Accelerando deden mee. Onder begeleiding van Cobi en Annemarie kregen de meiden van verschillende docenten les. Een danschoreografie werd ingestudeerd, waarna ook een eigen kostuum werd ontworpen en gemaakt. De meiden hebben genoten van een leuke en leerzame dag!

 

Kamp 2017

Lange tijd keken de meiden van Accelerando al uit naar het kamp dat begin juli 2017 zou plaatsvinden. Na aankomst op vakantiepark de Katjeskelder werden drie dagen lang verschillende activiteiten ondernomen. Denk hierbij aan een groepsspel, film kijken, zwemmen, bingo en natuurlijk gezellig samen eten! Moe, maar voldaan, gingen de meiden zondagmiddag huiswaarts. De kampleiding kijkt terug op een geweldig weekend, waarin hopelijk iedereen zich goed heeft vermaakt!

  

Wedstrijd Zwijndrecht 24/6/2017

Zaterdag 24 juni organiseerde de wedstrijdcommissie van Twirlteam Accelerando een eigen wedstrijd in de Develhal te Zwijndrecht. Een lange dag met vele optredens volgde. De eigen optredens resulteerde voor Accelerando in verschillende goede resultaten. Het A-team van Accelerando wist op de eigen wedstrijd een plaatsing te behalen. Dit net zoals vele solisten en duo’s. Ook werd door een aantal leden een promotie behaald. Te weten: Romy Kruyt met haar dance twirl en Joëlla Werhmann-Krieger en Nathalie Kreukniet met duo dance twirl. Allemaal van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

 

Avondvierdaagse 6/6/2017 – 9/6/2017

In de week van 6 juni hebben verschillende leden van Accelerando meegelopen met de avondvierdaagse in Zwijndrecht. Het waren zeer gezellige avonden en iedereen heeft de vierdaagse uit kunnen lopen!

Toppie Sportfestijn 26/5/2017

Vrijdag 27 mei werd door Toppie het Sportfestijn georganiseerd. Ook Accelerando was aanwezig en werd vertegenwoordigd door een zestal leden. Op  het sportfestijn waren kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar uitgenodigd om kennis te maken met de verschillende sportverenigingen in Zwijndrecht. De leden van Accelerando hebben verschillende kinderen kennis laten maken met de beginselen van twirlen. Het was een warme, maar vooral gezellige dag! Wij hopen dat een aantal kinderen twirlen uiteindelijk als sport gaat kiezen!

High Tea 13/05/2017

Zaterdagmiddag 13 mei werd in het clubgebouw van Twirlteam Accelerando een high tea georganiseerd. Alle leden, moeders, zusjes en oma’s werden hiervoor uitgenodigd. De opkomst was groot en een gezellige middag volgde. De vele hapjes werden verzorgd door een lid van de vereniging. De high tea werd dit jaar voor de derde keer gehouden en ook volgend jaar hoopt de vereniging deze activiteit weer plaats te laten vinden.

Wedstrijd Schiedam 29/04/2017

Zaterdag 29 april ging Twirlteam Accelerando op wedstrijd in Schiedam. Een lange dag heeft uiteindelijk geresulteerd in mooie resultaten. Zo behaalden vele solisten en ook duo’s plaatsingspunten. Twee teams van Accelerando wisten deze plaatsingspunten ook te behalen, namelijk het Senioren Twirlteam en het Large Team B. Deze teams mogen in december en januari gaan strijden om de Nederlandse titel. Ook werd door een aantal leden een promotie behaald. Te weten: Anouk van der Waal, Amber van Gelder, Kelly Franken, Manon Pap, Tessa Veenstra en Romy Kruyt. De leden en coaches gaan de komende weken hard werken om 24 juni te stralen op de eigen wedstrijd in Zwijndrecht.

EK Twirlen 2017

Op maandag 10 april 2017 vertrokken zeven twirlster van Twirlteam Accelerando, coaches en supporters richting het EK twirlen in Porec, Kroatië. Vier dagen lang werd daar door verschillende Europese landen gestreden om de Europese titels. Het duo Tessa Veenstra en Kelly Franken mocht meedoen in de categorie Duo twirling juvenille. Samen hadden zij de afgelopen tijd hard gewerkt om hun routine EK klaar te maken. Eenmaal op de vloer hebben zij alles gegeven en een super routine neergezet. Uiteindelijk behaalden zij hiermee een 6de plaats. Solist Senna Baan mocht de vloer op met haar 2 baton in de juvenille. Ook zij zette een mooie routine neer. Uiteindelijk behaalde zij hiermee een 14de plaats. De laatste vier deelneemsters van Accelerando deden mee in het pomteam van Nederland. Met het thema ‘Superwoman’ behaalden zij een 1e plaats. Dat betekent Europees Kampioen! Voor alle meiden, coaches en supporters is het een bijzonder en gedenkwaardig EK geworden. Nu is het tijd om zich, samen met alle andere leden, klaar te maken voor het aankomende twirlseizoen. Op naar het Europees Kampioenschap 2018 dat dan wordt gehouden in Noorwegen.


Coaches en deelneemster EK twirl

Resultaten Nederlands kampioenschap 2016/2017

Twirling 1-baton
3e plaats – Junior Beginner – Amber van Ooijen

Twirling 2-baton
3e plaats – Juvenille Kampioensklasse – Senna Baan
2e plaats – Junior Beginner – Amber van Ooijen
3e plaats – Junior Beginner – Romy Kruyt

Super-X-Strut
3e plaats – Junior Intermediate – Bonita de Ruiter

Duo twirling
2e plaats – Juvenille Kampioensklasse – Kelly Franken & Tessa Veenstra
2e plaats – Junior Beginner – Emma Heppenhuis & Romy Kruyt

Duo dance twirl
2e plaats – Junior Beginner – Emma Heppenhuis & Romy Kruyt
3e plaats – Junior Beginner – Manon Heppenhuis & Larissa Leensvaar
1e plaats – Senior intermediate – Iris Opmeer & Desiree de Ruiter

Solo dance twirl
2e plaats – Junior intermediate – Bonita de Ruiter

Ensemble dance twirl
1e plaats – Junior Beginner – Ensemble B Accelerando

Small team twirling
3e plaats – Junior Beginner – Twirl Girls Accelerando

Large team
1e plaats – Preteen Beginner – Team C Accelerando

Kerstdiner 11/2016

Bijna jaarlijks organiseert de feestcommissie van Accelerando een kerstdiner. Wegend de drukke decembermaand bij twirlen wordt dit veelal georganiseerd in november. Tijdens het diner mogen de meiden helemaal opgedoft aanschuiven en staat er een heerlijke maaltijd van Edwin Smulders Catering op het menu. Tevens worden deze avond verschillende spelletjes met elkaar gespeeld. Ook dit keer was het een gezellige avond, waarbij iedereen heeft genoten.

 

Presentatiedag 03/2016

Om onze nieuwe routines en vaardigheden aan het publiek te laten zien, wordt er door de instructie jaarlijks een presentatiedag georganiseerd. Na een gezamenlijke opening mogen alle leden hun routine voor het komende seizoen laten zien aan belangstellende. Deze avond is altijd een gezellig feest, waarbij de gehele vereniging samenwerkt om een leuke avond neer te zetten.

Slaapfeest 11/2015

Omdat het niet elk jaar mogelijk is om op kamp te gaan, organiseert de feestcommissie soms ook een slaapfeest. Op dit slaapfeest wordt ons clubgebouw omgetoverd tot slaapzaal en worden er verschillende activiteiten ondernomen.